Program / polské úterky v kině Atlas

Mezinárodní filmový festival 3Kino se rozhodl nečekat až do listopadu, kdy opět vypukne tentokrát čtvrtý ročník této přehlídky středoevropské kinematografie a přichází s novým projektem 3Kino uvádí. V rámci tohoto cyklu budou mít návštěvníci možnost každý měsíc zhlédnout jeden polský film. Pravidelné projekce se uskuteční vždy třetí úterý v měsíci v kině Atlas v Praze ve 20:00 hod. Cyklus bude probíhat do konce roku 2017, kromě pauzy o letních prázdninách.

Cyklus 3Kino uvádí se zaměřuje na současnou polskou produkci – od komerčně úspěšných snímků až po mezinárodně oceňované nezávislé filmy. “Bez nadsázky lze říci, že současný polský film je na rozdíl od současného českého filmu světový. Každý rok vznikne v polské produkci či koprodukci hned několik snímků, které následně sbírají ceny na renomovaných filmových festivalech,“ říká Miloš Máca, jeden z organizátorů projektu.

Nominace na Oscara nejsou na rozdíl od českých filmů výjimkou, ale poměrně častou událostí. A také si myslíme, že pro českého diváka je nesmírně cenné, že má možnost porovnat, jak některá podobná témata zpracovali čeští a polští filmaři,“ dodává jeden z pořadatelů MFF 3Kino Vavřinec Menšl.



20. června                   (20:00 Velký sál kina Atlas)    
 
Marie Curie
(festivalový název: Marie Curie, The Courage of Knowledge)
Drama / Životopisný / Historický / Romantický

26. září                        (20:00 Velký sál kina Atlas)       – program připravujeme

31. říjen                       (20:00 Velký sál kina Atlas)      – program připravujeme

1. – 5. listopadu         (MFF 3Kino – Praha)                    – program připravujeme

12. prosince               (20:00 Velký sál kina Atlas)      – program připravujeme