Denní program 2017

Vybírejte filmy, denní program je tu!

Mezinárodní filmový festival 3Kino, který oživuje spolupráci zemí Visegrádské skupiny v oblasti kinematografie, letos již počtvrté. 

Již 4. ročník filmového festivalu 3Kino se uskuteční ve dnech 1.-5. listopadu v kinech Atlas a Evald. Festival uvede během 5 dní více než 40 filmů ze 4 zemí, představí 20 hostů, nabídne 3 odborné workshopy. Na letošním ročníku potvrdili účast i zajímaví hosté – režisér Adam Sikora, který byl mj. nominován na Českého lva za film Já, Olga Hepnarová, režisér filmu Milada David Mrnka nebo herec Stanislav Zindulka. Zahajovacím filmem letošního ročníku je snímek Umění milování (Sztuka kochania, historia Michaliny Wislockiej) mladé polské režisérky Marii Sadowské.

Za první tři roky působení si Mezinárodní filmový festival 3Kino získal prestiž mezi odborníky. Čtvrtý ročník chce festival přesvědčit o svých kvalitách i veřejnost. Filmy z produkce polských, slovenských, maďarských filmařů, workshopy i zajímaví hosté slibují kvalitní podívanou i zábavu.

Ve třech sálech kin Atlas a Evald uvedeme během pěti festivalových dní více než 40 filmů. Pozvání přijalo mnoho vzácných hostů ze zahraničí. Například režisér hraných a dokumentárních filmů, scenárista a kameraman, fotograf, pedagog a doktor umění Adam Sikora z Polska, který na festivalu 3Kino uvede svůj nový film Láska ve městě zahrad, kde si jednu z hlavních rolí zahrála hvězda polského filmu Michalina Olszanska. „Těšit se také můžete na scenáristu a světově uznávaného režiséra Michala Rosu, který přiveze svůj nový film Štěstí světa, nebo polského filmového kritika a  bývalého šéfredaktora portálu Stopkatka.pl Artura Zaborského,“  říká Miloš Máca.

„Program festivalu je opravdu nabitý. Z českých hostů přijedou na MFF 3Kino tvůrci filmu Milada s režisérem Davidem Mrnkou. Dalším vzácným hostem bude herec Stanislav Zindulka, který představí nový film Přistoupili? mladé režisérky a scenáristky Terezy Pospíšilové,“ dodává Vavřinec Menšl.

V rámci festivalu je připraveno i několik zajímavých workshopů v malém sále kina Atlas. Za zmínku jistě stojí studentský film Jsem přece lidi, jenž je součástí workshopu Animované studentské filmy, který je připraven na sobotní odpoledne. Workshop s názvem Filmy, na které se stála fronta povede Andrzej Žulavski. Festivalovou událostí jistě bude i česká premiéra filmu Milada, popisující životní příběh Milady Horákové od jejího mládí až po proces završený její justiční vraždou, který uvedeme ve čtvrtek 2. listopadu v kině Atlas.

Zájem o festival stoupá každým rokem, a tak připojujeme ještě jednu citaci na závěr: „Festival 3Kino podporujeme od jeho vzniku. Nejenom proto, že žádná jiná filmová akce v Česku takhle podrobně a systematicky nemapuje polskou současnou kinematografii, ale nadchl nás také elán a zanícení organizátorů a jejich autentická láska ke středoevropskému filmu,“ říká  Maciej Ruczaj, ředitel Polského institutu v Praze.

Vstupenky a akreditace

Vstupenky na jednotlivé filmy v rámci MFF 3Kino si mohou diváci pořídit za jednotnou cenu 80 Kč. Je možné zakoupit vstupenku i na celý festival za cenu 550 Kč, kterou je možno získat na vyžádání u organizátorů MFF 3Kino. Vstupenky na projekce jsou již v prodeji na pokladnách kin Atlas a Evald nebo na webu evald.cz.

  

3KINO, z.s.

Spolek se sídlem:

Pertoldova 332/27

143 00 Praha 4

info@3kino.cz

 

Vavřinec Menšl

ředitel MFF 3Kino

 

Miloš Máca

ředitel MFF 3Kino

                                           

 

Kino Atlas
Sokolovská 371/1, 18000 Praha-8

Telefon na pokladnu: 222 312 737

(Pokladna otevřena 1 hodinu před prvním představením)

 

Komorní kino Evald
Národní 28, 111 21 Praha 1
telefon na pokladnu: 221 105 225
(Pokladna otevřena 1 hodinu před prvním představením)