Jako pes s kočkou / Jak pies z kotem

Jako pes s kočkou / Jak pies z kotem

11.12. 2018,  20.00 kino Atlas

Režie: Janusz Kondratiuk  •  Scénář: Janusz Kondratiuk, Dominik W. Rettinger  •  Kamera: Witold Płóciennik  •  Střih: Marcin Kot Bastkowski  •  Hudba: Bartek Gliniak  •  Hrají: Robert Więckiewicz, Aleksandra Konieczna, Olgierd Łukaszewicz, Bożena Stachura, Marcin Stępniak, Marian Buczkowski

Plné tři týdny po zakončení pátého a dosud nejúspěšnějšího ročníku MFF 3Kino se nám nepřestávají ozývat diváci, kteří nestihli festivalovou projekci filmu Jako pes s kočkou za osobní účasti herce v jedné z hlavních rolí Olgierda Łukaszewicze. Neexistovala proto lepší příležitost, jak se s vámi pro rok 2018 rozloučit, než zkusit dohodnout s produkcí ještě jednu projekci tohoto filmu a dát poslední šanci buď těm z vás, kteří dosavadní dvě uvedení filmu nestihli, anebo těm z vás, kterým se tento vynikající film líbil natolik, že si žádá opakované zhlédnutí. Povedlo se a tlumočíme srdečné pozdravy tvůrců v čele se skvělým Olgierdem, kteří na dálku přejí minimálně tak silný zážitek, jako měli diváci při našem festivalovém uvedení.

Příběh založený na skutečné události. Nejnovějším filmem autora nezapomenutelného snímku Dívek na vdávání je hořkosladký obraz rodinných vztahů inspirovaný skutečnou událostí. Vize nekonvenční rodiny se všemi jejími konflikty a rivalitou, neochuzená o dojetí a autentický pocit blízkosti, plná ironického humoru. Když starší z bratrů Andrzej náhle onemocní, mladší bratr Janusz se navzdory jejich rozdílnosti a zdi nedorozumění, která mezi nimi v průběhu let vyrostla, rozhodne o svého bratra v nouzi postarat.

Vstupenky