Via Carpatia – Julia Kijowska w Pradze

Na 11. 9. 2018 jsme pro Vás připravili malou ochutnávku 5. ročníku MFF 3Kino (1.-8.11. 2018 Atlas, Evald, DUP39)


11.9. 2018

20:00 (kino Atlas)

Via Carpatia

Drama / Road movie

Polsko / Česko / Makedonie, 2018, 75 min


VSTUPENKY ZDE

TRAILER K FILMU


Režie: Klara Kochańska, Kasper Bajon, Scénář: Kasper Bajon, Klara Kochańska, Julia Kijowska, Kamera: Zuzanna Kernbach, Hrají: Julia Kijowska, Piotr Borowski, Bajram Severdžan, Dorota Pomykała, Producenti: Agnieszka Kurzydlo


Letošní filmová novinka, která vznikla v koprodukci Polska, Česka a Makedonie, se dotýká aktuálního tématu uprchlíků v současné Evropě, není však prvoplánovou „agitkou“ pro či proti. Snímek je spíše vyprávěním o fyzické i duchovní cestě mladého polského manželského páru, jehož prázdninové putování se protne s trasou, kterou míří do Evropy uprchlíci.

Film mladé režisérky, držitelky studentského Oscara Klary Kochańské, přijede do Prahy uvést Julia Kijowska, představitelka hlavní role a zároveň spoluscenáristka filmu. Julia Kijowska v současné době patří mezi hojně obsazované polské herečky a kromě filmu Via Carpatia jste ji mohli vidět třeba v oceňovaném filmu Spojené státy lásky nebo ve snímku Nina, který byl letos uváděn na festivalu v Karlových Varech.

Diskusi moderuje Pavel Sladký (ČRo) 

Akce se koná v rámci pravidelných projekcí 3Kino uvádí film a projektu Polského institutu v Praze sPOLeCZně (#sPOLeCZně)

Mediální partner: Český rozhlas Vltava

Po filmu bude následovat diskuze s Julií Kijowskou